Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Zuhanytálca

Zuhanytálcák

A zuhanykabinnal és csapokkal ellátott zuhanytálca a zuhanyterület egyik legfontosabb eleme, az a hely a házban, amely teljes mértékben a pihenést, jólétet szolgálja. Különösen a zuhanytálcák születnek tisztán funkcionális elemekként: úgy vannak megtervezve, hogy a víz megfelelően folyjon ki, és pontosan a zuhany csatornájára vagy lefolyójára irányuljon. Mára azonban a zuhanytálcát a rendelkezésre álló méretek, formák és anyagok széles választékának köszönhetően következetesen beépítik a fürdőszoba tervezési projektjébe, és annak alapvető részévé válik. A zuhanytálca, a zuhanykabin, a burkolat és a csaptelepek tehát a zuhanyfelület kialakításának alaprészei: általában egymáshoz illő színekben választva, stílusban és anyagban is kiegyensúlyozott kontrasztokkal is megtervezhetők.

A zuhanytálcák modern formái

Különféle formájú zuhanytálca létezik, amelyek közül néhány jobban illeszkedik a fürdőszobánkba, mint mások. A négyzet alakú zuhanytálcák oldala általában 70-100 cm. Nagyon rugalmas és sokoldalú, mivel különféle típusú zuhanykabinokba (csuklós, összecsukható, stb.) beszerelhető. A téglalap alakú zuhanytálcák általában nagyobbak, ezért tágasabbak, mint a négyzet alakú zuhanytálcák. Ebben az esetben is lehetőség van a legváltozatosabb zuhanykabinok felszerelésére, de a legtöbb négyszögletes tálcát tolóajtók szegélyezik, mivel a zuhanytálca hossza lehetővé teszi az ajtók könnyű záródását. A téglalap alakú zuhanytálcák nagyon nagyok lehetnek, lehetővé téve két személy zuhanykabinjának beszerelését. Ha szeretnénk kihasználni a sarkokat, akkor nekünk a sarokzuhanytálca való. A sarok zuhanytálcáknak gyakran van egy ívelt oldala, amelyre a fürdőszobában jelentős helymegtakarítással toló- vagy csuklós ajtókat lehet felszerelni.