Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Mosogatótálca

Mosogatótálcák

Konyhát berendezők számára alapvetően fontos a mosogató kiválasztása. A konyhai mosogató valójában a folyamatos stilisztikai kísérletezés tárgya, amelynek eredményeként egyre vékonyabb, sokoldalú kialakítású modellek születtek, amelyeket bármilyen kontextusba behelyezhetők. Legyen szó rozsdamentes acélból, gránitból vagy kerámiából, a mosogatók a munkalappal egybeépítve teszik teljessé a konyha kialakítását, és olyan területet hoznak létre, ahol a funkcionalitás a dizájn kifinomultságával párosul. Akár helyproblémái vannak, akár modern és eredeti megoldásokat keresel, a mosogatókat mindig a precíz esztétikai érzék és az ergonomikus kialakítás jellemzi. Ezek nagyon fontos elemek, ezért nagyon körültekintően kell értékelni őket. Különböző tulajdonságokkal, formájúak és méretűek lehetnek: egyik szempont sem lebecsülendő, hiszen nemcsak a környezet berendezéséhez járulnak hozzá, hanem kényelmesebb és funkcionálisabb konyhát tesznek lehetővé.

Konyhai mosogató minden célra

Összeszerelési és beépítési szempontból a klasszikusabb stílusú konyhai mosogatók mellett találunk modern, süllyesztett és félig süllyesztett mosogatókat is, amelyek tökéletesen illeszkednek a konyha munkalapjához és kialakításához. Aztán ott vannak az általában modern és avantgárd anyagokból készült mosogatók, amelyekben a mosdókagyló tökéletesen beilleszkedik úgy, hogy eltűnik a konyhalapban, a félig süllyesztett mosdók pedig kívülről enyhén kiemelkednek onnan a kényelmesebb használat érdekében. A legelterjedtebb asztali mosogatótálcák, kényelmesek, praktikusak és általában kerámiából készülnek. Minimál vagy elegáns, nagy esztétikai hatású mosogatók nagyszerű funkcionalitást és széles választékot kínálnak. Ahogy említettük, különböző beépített megoldásokkal rendelkeznek, hogy megfeleljenek a mosdóterület többféle követelményének.

Felszerelt konyhai mosogatók

A klasszikus, a legkisebb minikonyhákba is tökéletes egytálos mosogatómodellek mellett minden bizonnyal a legszélesebb körben elterjedt a kéttálos mosogatómodellek, amelyekből aztán másfél és háromedényes mosogatótálcák is megemlítendők. Ha nem rendelkezünk lineáris konyhával, de nem akarunk lemondani a nagy mosogatótér kényelméről, a sarokmosogató lehet a megfelelő választás számunkra. Mosogató vásárlásakor a különféle tartozékokat is figyelembe kell venni, mindenekelőtt a legváltozatosabb és leginnovatívabb formákban elérhető, nélkülözhetetlen csaptelepet, némelyik további funkciókkal és részletekkel minden igényt kielégítő kiegészítőket, pl szifonok, lefolyók. Az általában rozsdamentes acélból készült, higiénikus és ellenálló anyag, más típusokhoz képest a felszerelt mosogatóhoz nincs szükség lefolyóra, mert perforált tálcával vagy kivehető rácsokkal van felszerelve. A mosogatókon található további hasznos kiegészítők lehetnek vágódeszkák, késtartók.