Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Fürdőszoba lámpa

Fürdőszobai világítás

A fürdőszobai világítás választ ad a funkcionális igényekre, ugyanakkor lehetőséget is arra, hogy a rendelkezésre álló teret a stílus és az esztétikai igényeket figyelembe vevő megoldások sorával rendezzük be. A világítást különös gonddal kell megtervezni, itt általában viszonylag korlátozott a hely, és nem mindig akad természetes fény. A fali lámpáktól a LED-világításos megoldásokig, a háttérvilágítású tükröktől a kifejezetten nedvességnek ellenálló állólámpákig a választási lehetőségek bőségesek. A piac olyan dizájntermékeket kínál, amelyek különböző fényhatások elérését teszik lehetővé, az általunk felvázolt projekt igényei alapján kiválasztva. Választható intenzív világítás, amely reprodukálja a napfényt, vagy sápadtabb fényt a pihentető pillanatokhoz, vagy olyan spotlámpákat, amelyek úgy vannak elhelyezve, hogy kiemeljék a tér egy részét.

Hogyan válasszunk tükörmegvilágító lámpát?

A tükrök a fürdőszoba elengedhetetlen elemei. Annak érdekében, hogy ebbe a helyiségbe fényt vigyünk, választhatunk beépített világítással ellátott tükröt, amely különösen ajánlott megoldás azok számára, akik esztétikailag elegáns stílust szeretnének reprodukálni, és nem szeretnének túl sok látványelemet hozzáadni a falon elhelyezkedő tükörhöz. Az általában kicsi helyiségekben, például a fürdőszobában, ajánlatos a látható tárgyakat a minimálisra korlátozni. A háttérvilágítású tükrök nyújtotta hatás ilyen értelemben ideális. Alternatív megoldásként választhatunk tükörlámpát vagy közvetlen megvilágítású fali lámpát/spot lámpát a helyiségbe. Ezeket az opciókat akkor ajánljuk, ha a fényt bizonyos területekre szeretnénk koncentrálni, mint például a mosdókagyló, ahol jobb, ha elég intenzív, semleges tónusú világítást tervezünk. Extra lehetőséget kínál a plafonba beépített mennyezeti lámpa. Mindenesetre fontos odafigyelni a fénysugár beállítására, mivel a függőleges fény nagyobb valószínűséggel hoz létre árnyékos területeket az arcon, és ezért kevésbé az ideális. Hasonlóképpen, a tükör felé mutató fény visszaverődik, és ezért vakító akár zavaróvá válhat.

Gyengéd fények a pihentető pillanatokért

A fürdőszoba egy olyan helyiség, ahová lágyabb fény is tervezhető, és kifejezetten azokba érdemes, amelyekben kád is van beszerelve, hogy tökéletes légkört teremtsen egy pihentető fürdőhöz. Ebben az esetben lehet választani indirekt világítású, szerény méretű és falra szerelhető fali lámpákat. Ha a fürdőszoba mérete megengedi, lehetőség van fürdőszobai állólámpa kiválasztására is. Ritkábban elterjedt, mégis markáns hatást biztosító megoldás, ha a fürdőkád melletti sarokban helyezzük el a fényforrást.