Tolóablak erkélyekhez és loggiákhoz

Tolóablak erkélyekhez és loggiákhoz

Erkélyek és loggiák fém-műanyag ablakokkal történő üvegezése

Beszerelés
Beszerelés

A tolószerkezetek előnyeiről elsősorban

A speciális profilrendszerek alkalmazása lehetővé tették, hogy jó üzemi tulajdonságokkal rendelkező tolóablakokat lehessen gyártani erkélyek és loggiák számára. A tolószerkezetek a következő előnyökkel rendelkeznek:

 • Az első előny maga a nyitási elv. A szárnynak az ablaksíkban való oldalirányú elhelyezkedése lehetővé teszi az erkélyen lévő szabad tér hatékony kihasználását. Most már nem kell eltávolodnia, hogy kinyissa a szárnyat, nem kell arra gondolnia, hogy a keskeny erkélyen a szárny elforduláskor valaminek nekiütközik - a széles nyílás akadály nélkül nyílik.
 • A második előny a nedvesség és a huzat számára átjárható rések hiánya. Az ecsettömítések a keret és a szárny közötti rést takarják. A profilkonfigurációval együtt ez védelmet nyújt a fújás, a nedvesség és a por ellen.

Így a fém-műanyag csúszóprofil-rendszerek a jó hőszigetelést, a légzárást és a használati kényelmet ötvözik.

Mire kell figyelnie?

WDS 6S+ nyílászáró
WDS 6S+ nyílászáró

Más fém-műanyag termékekhez hasonlóan a PVC-profilokból készült tolórendszerek is számos tulajdonsággal rendelkeznek. Ezeket nem lehet hátrányoknak nevezni, de ha nem gondolja át ezeket a szempontokat előre, akkor az ablak használata során könnyen érheti kellemetlen meglepetés.

  • A legtöbb tolórendszert nem fűtött erkélyek és loggiák üvegezésére tervezték. Könnyűek és tartósak, alapszintű hőszigetelést biztosítanak - de nem többet. Ha azt szeretné, hogy a loggián ugyanaz legyen a hőmérséklet, mint a lakóhelyiségekben, akkor a hatkamrás profilrendszereken alapuló klasszikus lengőszerkezeteken (WDS 7S, WDS 8S) érdemes elgondolkodni.
  • A tolórendszerek megkövetelik a beépítés minőségét. A szakszerűtlen beépítés a mozgó alkatrészek elakadását vagy akár a vezetőkről való leválását eredményezi a keretek vagy a szárnyak deformálódása miatt. A tolószerkezet tökéletes működése érdekében fontos, hogy a loggia üvegezését szakemberek szereljék be.
  • A tolószerkezetek ára a hasonló méretű lengőablakok árához hasonlítható. De általában az erkélyüvegezés költsége a konfigurációtól függ, így minden objektum számára van egy elfogadható költségvetésű lehetőség.

WDS profilrendszer panorámás erkélyhez és loggiához

A WDS profil a tolóerkélyes ablakok gyártásának alapprofilrendszerének tekinthető. Ennek a rendszernek a kifejlesztésekor figyelembe vették az ablakpiac aktuális igényeit - ezért tökéletesen alkalmas feladata elvégzésére:

 • A nyílászáró maximális mérete 1500*1500 mm. Ez lehetővé teszi egy több mint 3 méter széles erkély vagy loggia üvegezését.
 • A szárny nyitásakor a görgők alumínium vezetőkön mozognak. A görgők nagy átmérője és a mozgó alkatrészek pontos illeszkedése biztosítja a zökkenőmentes mozgást még kb. 1,5 m-es szárnyszélesség esetén is.
 • A rendszer kefetömítésekkel van ellátva, amelyek a külső behatások elleni védelemért felelősek. Az alkatrészek megfelelő illesztésével és szakszerű beépítésével az erkély megbízhatóan védve lesz a széltől, portól és esőtől.
 • A szerkezet beépített szúnyoghálóval is felszerelhető. A szúnyogháló kültéren és beltéren egyaránt elhelyezhető.

Az erkélyen vagy loggián lévő tolóablak egy modern megoldás, amely nem csak kényelmes, hanem gyönyörű is lehet. Ehhez megfelelő jellemzőkkel rendelkező profilt kell választani, a szerkezetek gyártását jó hírű gyártók végzik, a beszerelést ellenben szakképzett csapatra kell bízni. Csak ebben az esetben az erkélyes toló nyílászárók hosszú ideig szolgálnak, védve az erkélyt a már említett portól, széltől és csapadéktól.

  Facebook | Instagram