Tartós alapokon – a laminált padló

Tartós alapokon – a laminált padló

A tavaszi felújítások és építkezések során felmerülő választások megkönnyítése céljából most bemutatjuk Önöknek a laminált padlót.

Nedvesség álló laminált padló, fürdőszobába
Nedvesség álló laminált padló, fürdőszobába

Ez egy olyan ipari előállítású, fotófóliával és védőlakk borítással ellátott padozati megoldás, amely évtizedek alatt sem kopik el, ha technikailag megfelelő módon rakjuk le. Alapanyaga szinte teljes mértékben környezetbarát faőrlemény, amelynek felszínén kopás-, nyomás- és karcolásálló, színtartó dekorréteg található. Ajánlott odafigyelni arra, hogy milyen terhelésnek lesz kitéve a padló, ennek megfelelően kell kiválasztani a vastagságát és minőségét. A laminált padló rendkívüli előnye, hogy könnyen tisztítható, egyszerűen telepíthető, bizonyos típusok nedvességállóak, így fürdőszobában is használhatók, és szinte bármilyen anyagra fektethető. Középületekben és otthoni használatra is remek választás, ráadásul a faalapú padlók teljes mértékben újrahasznosíthatóak, így környezetbarát megoldást is jelentenek. Érdemes szem előtt tartani, hogy a helyiség hangulatát a padló nagy mértékben meghatározza, a sötétebb színek szűkítik a teret, és a por is jobban meglátszik rajtuk.

Garantált kényelem hosszú távon

Laminált padló konyhába
Laminált padló konyhába

Mivel a laminált padló meleg burkolat, ezért télen-nyáron mezítláb is járhatunk rajta, jó hővezető képességének köszönhetően padlófűtés esetén is hatékony választás lehet. A mintázat és a színek tekintetében bizony időt kell szánnunk a böngészésre, hiszen ma már rengeteg természetes érzetű, árnyalatú és mintázatú laminált padló közül választhatunk. A világos, sötét, ezüst, szürke és a méz tölgy barna színeitől a szilfán át a sötét dióig minden bútorhoz és anyaghoz garantáltan megtalálhatjuk a tökéletesen hozzá illőt. A fürdőszoba és a konyha esetében a kőmintásak vagy a bronzszínű tuti befutók lehetnek, illetve gondolkodhatunk a szintén sokféle árnyalatban létező parafa padlóban is, ami a természetes érzet mellett még csendesebb járást is biztosít. És, ami igazán meggyőző érv mellette, hogy a laminált padló a faparkettánál lényegesen olcsóbban, de hosszú távon, tartós és kényelmes módon nyújt igényes megjelenést otthonunkban.

Facebook | Instagram