Ragyog a világ

Ragyog a világ

A kinti világítás egyszerre több funkciót tölt be, hiszen segít a tájékozódásban, védi az otthonunkat az illetéktelen behatolástól, és mindeközben nagyban feldobja a kert hangulatát.

Kültéri világítás

Egyedül a fantáziánkon múlik, hogy különleges légkört varázsoljunk a zöld környezetbe, ugyanis a minőségi kültéri lámpák végtelen tárháza áll rendelkezésünkre. A többnyire LED izzóval működő fényforrások ráadásul környezetkímélők, és formájukat tekintve sem ismernek korlátokat. Elsőre talán nem is gondolnánk, de az oválistól a petróleumlámpa formán keresztül a szögletesig a választási lehetőségek száma szinte végtelen. Legyen szó kültéri fali, beépíthető, süllyeszthető, rejtett fali, asztali, mennyezeti, mozgásérzékelős verziókról, mindegyik fajtából találunk fehéret, feketét, szürkét, barnát, beton- és ezüstszínűt, sőt akár márvány mintásat is. A stílusos acél, alumínium, üveg, fém és antik réz lámpákat egyneműen vagy egymással variálva csodás esti mesebirodalmat teremthetünk a teraszra vagy a kertünkbe.

Csupa fény, csupa varázs

Kültéri világítás

Ehhez nincs is szükség másra, mint hogy körülnézzünk a kültéri lámpák széles kínálatában, és aztán megtervezzük a koncepciót. Érdemes átgondolni, hogy hova szeretnénk erősebb világítást, például a kerti sütőhöz vagy az asztal közelében egy mutatós kandeláberrel. Van, ahol az a szerencsés, ha csak finom, lágy fényű hangulatlámpát szerelünk fel, ami a fák, növények kontúrját világítja meg stílusosan. Nagyobb területű kert vagy sportpálya esetén valószínűleg jó hasznát vehetjük az erősebb spot lámpáknak vagy reflektoroknak. A boltívet, házfalat vagy oszlopokat mutatós kültéri fali lámpákkal elegánsan láttathatjuk, amelyek a többi fényforrással harmonikus és egyedi módon kombinálhatók. És persze ne feledkezzünk meg a fényfüzérekről, hálókról vagy függönyökről sem, amelyek például a fák szép vonalát vagy a kerítést kiemelve romantikus, varázslatos hangulattal töltik meg környezetünket.

Facebook | Instagram