Pontos iránytű a zuhanykabinokhoz

Pontos iránytű a zuhanykabinokhoz

A legjobb, ha élőben tüzetesen megszemlélik a zuhanykabinok végtelen és sokszínű kínálatát, de hogy könnyebben tájékozódjanak, összeállítottuk ezt a navigációt segítő cikket.

Íves ZuhanykabinElőször is azt kell felmérnünk, hogy mekkora helyünk van a fürdőszobában, vagyis mekkora zuhanykabint szeretnénk. Itt máris van egy buktató, mert figyelembe kell vennünk azt is, hogy van-e elég terünk a nyitható ajtókhoz, vagy csak a szimpla, illetve dupla tolóajtó jöhet szóba. Ha mindkettőre van lehetőségünk, akkor aszerint döntsünk, hogy melyiket találjuk kényelmesebbnek. A méretet belőttük, most jöhet a forma: szögletes vagy íves, ezt is érdemes a helyhez igazítani, hogy könnyedén tudjunk mellette mozogni. Itt már természetesen egyszerre kell számításba venni az esztétikai szempontokat is: illik-e a zuhanykabin a környezetében lévő tárgyakhoz, mosdókagylóhoz, polcokhoz, szekrényekhez. Következő tárgyalási pontunk az anyagok, vagyis, hogy fehér, átlátszó, csíkos plexi vagy üveg profilt szeretnénk. Ha van rá esély, hogy egyszerre többen legyenek a fürdőszobában, vagy jobban érezzük magunkat, ha nem lehet belátni, akkor válasszunk fehéret. És akkor most stílusosan plexi, szatén, króm vagy alumínium keretbe foglalhatjuk az eddig körvonalazott formánkat.

Szabadság és mindennapi kényeztetés.

Szögletes ZuhanykabinHa egy kicsit másképp, keretek nélkül gondolkodunk, akkor a teleszkópos támasztékkal rögzített Walk in zuhanyfal lehet a jó megoldás, ami szabad, lebegő életérzést biztosít. Egyszerűen csak be kell sétálnunk, nem kell ajtókat nyitni és csukni, és nem érezzük magunkat bezárva sem. Ehhez persze megfelelő vízlevezető megoldások kellenek a padlózaton, és így jóval nagyobb teret is kaphatunk a tisztálkodási rituálénkhoz. A zuhanykabinon belülre szerelhetünk ülőkét is, így kényelmes, pihentető módon frissíthetjük fel magunkat egy fárasztó nap után. Ha viszont ennél is többre vágyunk, otthoni wellness részleget varázsolhatunk a fürdőszobába a hidromasszázs zuhanykabinnal. A kényeztető vízsugarak mellett a felső esőztető zuhany is alig várja, hogy a kedvünkben járjon, és még gőzkabinként is tud működni. Így a fürdők és szaunák áldásos hatásait otthonról is élvezhetjük. A zuhanykabin hű társunk lesz a mindennapokban, ezért a gondos választás aranyat ér.

Facebook | Instagram