Hogyan válasszunk mosdókagylót?

Hogyan válasszunk mosdókagylót?

Ha ez a kérdés most erősen foglalkoztat bennünket, valószínűleg már van fürdőszobabútorunk vagy már megterveztük, hogy milyen lesz.

Álló mosdó
Igazi különlegesség - Álló mosdó

De ha ez az első dolog, amit a fürdőszobában el szeretnénk helyezni, reményeink szerint akkor is sok hasznos tippel fogunk Önöknek szolgálni. A fő kérdés az, hogy falra szerelhető, beépíthető vagy pultra ültethető, esetleg lábon álló mosdót szeretnénk. Ha már van bútorunk, és nincs túl sok helyünk a fürdőszobában, tökéletes megoldás a mosdót beépíteni, így kevés helyet foglal majd. Természetesen nagy terek esetében a lábon álló vagy a falra szerelhető verziók teljesen szabad mozgást biztosító, tuti befutók lehetnek. Érdemes számításba vennünk, hogy a mosdó peremén hol van több helyünk, az oldalán vagy a csap mellett, esetleg mindkét részen. A pultra ráépíthető mosdókagylónál a forma és a méret is többet számít, fontos, hogy kényelmesen tudjuk használni. Mivel a méretet a helyi adottságok többnyire pontosan meghatározzák, úgyhogy most már szintet léphetünk a stílus pontos meghatározásához.

A képzelet szárnyán, de közel a valósághoz

Mosdótál
Mosdópultra szerelhető mosdótál

A klasszikus és elegáns ovális vagy szögletes formájú mosdókagylók szinte minden fürdőszobabútorhoz passzolnak. Lehetnek hosszúkásabbak vagy inkább négyzet alakúak, és ezen belül is romantikus, lágyabb vagy rusztikus, keményebb vonalúak. Nagyobb tér esetén gondolkodhatunk dupla mosdóban, ami két részből áll, vagy a nagyobb kagyló rendelkezik két csaphellyel. Ha egy kicsit különlegesebb formát szeretnénk, a kör alakú, elegáns vagy retró mosdótál tökéletes választás lehet. Ugyanígy az aszimmetrikus sarok vagy a szárnyas mosdó néhány verziójával máris egy kis kreativitást és antikvitást csempésztünk a térbe. Az anyag lehet kerámia vagy öntött márvány, egy kő mosdótál pedig természetes és friss érzetet ad a térnek. Ha az extravagánsabb stílust szeretjük, ebből a típusból létezik fekete, barna, vörös, ezüst és arany verzió is. A klasszikus, tiszta fehérrel sosem tudunk mellényúlni, hiszen már önmagában tisztaságot sugároz. A legfontosabb, hogy a fürdőszobában fel tudjunk töltődni, utána pedig frissnek és ápoltnak érezzük magunkat.

Facebook | Instagram