Egy csepp csempe csemege

Egy csepp csempe csemege

Az olyan anyagok kiválasztása esetén, mint pl. a csempék, amelyekkel hosszú távra tervezünk a lakásban, érdemes alaposan körbejárni a témát, de először is a helyiséget.

Furdoszoba csempe
Furdoszoba csempe

A világos csempék optikailag tágítják a teret, a sötétebbek pedig szűkítik. A nagyobb felület burkolásához jó megoldás a nagyobb csempe, a mozaik verziók pedig vidámságot és kreativitást csempésznek otthonunkba. A mintás elemek teljes felületen nem mindig mutatnak jól, de egy csíkban vagy az egyszínű verziókkal kombinálva egyedi megjelenést kölcsönözhetnek a térnek. Érdemes mindig az összhatást nézni, vagyis a bútorok, a fal és az anyagok színét, formáját egymással harmonizálni, főleg a fürdőszobában, ahol a cél az, hogy friss és kellemes hangulat legyen. A padló mindenhol fontos, hogy könnyen tisztítható és kényelmes legyen, a fali csempe esetén pedig választhatunk nyugodtan ettől eltérő anyagot, formát és színt is. A konyhában például nagyobb kopásállóságú padlólapot használjunk, mint a fürdőben vagy az előszobában, ahol többnyire cipő nélkül járunk!

Hozzávalók és tudnivalók

Konyha csempe
Konyha csempe

Ahol gyakran nedves a környezet, ott a csúszásmentesség fontos szempont. A matt csempék természetes hatásúak, az eleganciát sugárzó fényes felület pedig tágasabb térérzetet ad, ezért szűkebb helyiségekben tökéletes választás lehet. Ráadásul a szennyeződések is kevésbé látszanak meg rajtuk, mint a matt elemeken. Ezért a fényes verziókat érdemes kisebb falrészletekre vagy a mosdó fölé tervezni, főleg egy nagyobb mosdótál használata esetén. Ugyanakkor a matt felületek többféle tónus esetén is egységesebb összhatást kölcsönöznek. Ha élénkebb színeket szeretnénk látni magunk körül, akkor a fényes burkolat a jó irány, a padlólap esetében pedig inkább a matt verziók. Olyan apró trükkökkel is feldobhatjuk az egységes dizájnt, mint a színes fuga, ami illik a csempe színéhez. A fehérhez például bátran választhatunk élénk színű fugát, ami ugyanolyan, mint a helyiség egyik eleme vagy legalábbis jól passzol hozzá. Végül a rövid recept-ajánló után az elkészítés módját bátran bízhatjuk az Ön különleges, egyéni stílusára.

Facebook | Instagram